Airco reparatie

Een airco systeem zorgt ervoor dat u uw auto koel kunt houden in de zomer. Wat veel mensen vergeten, is dat een airco systeem er ook voor zorgt dat uw ramen bij regen en sneeuw niet beslaan. Een airco systeem heeft u dus niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door nodig.

Problemen met uw airco? Doe een aircocheck!

Omdat u het zomers lekker koel wilt houden in uw auto en tijdens regen en sneeuw niet met beslagen ramen wilt rijden, is het belangrijk dat uw airco altijd goed zijn werk doet. Is dit bij de airco van uw auto niet het geval? Of komen er vreemde/nare geurtjes uit uw luchtroosters? Dan is het de hoogste tijd om een airco check uit te laten voeren bij Hoogervorst Banden! Naar aanleiding van deze check zal blijken of het verstandig is een reparatie uit te laten voeren. Om in de zomer uw hoofd koel te houden, en bij regen of sneeuw met goed zicht veilig de weg op te kunnen.

Heeft u het vermoeden dat uw airco niet naar behoren werkt? Laat deze dan zo snel mogelijk nakijken bij Hoogervorst Banden. De onkosten zullen een stuk lager zijn dan wanneer u dit uitstelt. Dit geldt ook wanneer u verneemt dat er nare luchtjes uit de luchtroosters ontsnappen: hoogste tijd voor een airco check!

Wat zijn de kosten van een airco reparatie?

Bij AutoProfijt ontvangt u vooraf een prijsspecificatie waarin alle kosten voor het repareren van de airco zijn meegenomen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Voor een aircocheck betaalt u €19,95 (dit kan per merk en type auto enigszins variëren) Bereken uw kosten via onze online offerte tool. Een airco check houdt het volgende in:

  1. Controle op de werking van het gehele systeem;

  2. Vrijblijvend advies over het verhelpen van de airco problemen;

  3. Controle condensing of beschadiging;

  4. Arbeidsloon;

  5. BTW.

Na deze check kunnen eventuele reparaties door ons worden uitgevoerd. Hiervan krijgt u vooraf een duidelijke offerte zodat u ook hier niet voor financiële verrassingen komt te staan. Voor een indicatie gebruik onze online offerte tool.

Hoe werkt dat: een airco reparatie?

Tijdens een airco check bij Hoogervorst Banden wordt uw volledige airco gecontroleerd op problemen en beschadigingen. Zo wordt in ieder geval het airco filter meegenomen en kan het nodig zijn om de verdamper en de condensor van de airco te reinigen. We raden u aan om dit in ieder geval twee keer per jaar uit te laten voeren; zo zorgt u ervoor dat problemen worden voorkomen. Mocht het onverhoopt nodig zijn om een complete airco reparatie uit te voeren, dan hoort u dat uiteraard eerst van onze monteur.

Uw airco vullen

Wanneer uw auto niet meer goed koelt is de kans groot dat de airco gevuld moet worden. Het koudemiddel in de airco gaat nu eenmaal langzamerhand verloren. (u ziet vast wel eens een natte plek onder uw auto op de straat of de parkeerplaats bij het wegrijden). Ook door verdamping neemt het koudemiddel af. Deze twee redenen zorgen ervoor dat elk jaar zo’n 8 tot 10% verloren gaat aan het middel. Gevolg: de koelcapaciteit neemt af waardoor de airco in uw auto er steeds langer over zal doen om deze koel te krijgen. Tijd dus om uw airco bij te vullen en een airco servicebeurt uit te laten voeren!

Tips voor uw airco

  1. Gebruik het hele jaar uw airco. Door deze ook in de winter te gebruiken blijft de airco in goede staat. Het zorgt ervoor dat lekkages uit blijven wat u reparatie kosten scheelt.

  2. Vijf minuten voordat u uw bestemming bereikt, is het verstandig de airco uit te schakelen. Zo geeft u het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.

  3. Wilt u wegrijden en het is warm? Zet dan een paar minuten voor vertrek de deuren van uw auto open. Op deze manier kan de meeste warmte ontsnappen en hoeft uw airco niet zo ‘hard te werken’ om uw auto koel te krijgen.