Banden wisselen

De banden die onder uw auto zitten slijten bij het gebruik van uw auto. Bij normaal rijgedrag ondervindt u geen problemen van versleten banden, maar bij een haarspeldbocht of een noodstop op een onverwacht moment heeft u opeens minder grip. U kunt zich voorstellen dat dit gevaarlijke situaties op kan leveren.

Banden wisselen bij AutoProfijt

Daarom is het van groot belang om uw banden regelmatig te verwisselen. In de meeste gevallen is het namelijk zo dat uw voorbanden sneller slijten dan uw achterbanden. Door uw banden regelmatig te verwisselen verslijten de banden gelijkmatiger en gaan ze langer mee. Ook vergroot dit uw veiligheid en wordt de wegligging beter. Bij AutoProfijt balanceren we uw banden altijd na een wissel, voor het beste rijcomfort. Bovendien gebruiken we alleen banden van hoge kwaliteit van bekende merken, zoals Michelin, Continental of Landsail banden.

Wanneer moet ik mijn banden wisselen?

De profieldiepte van een band is standaard 6 tot 7 millimeter. Bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter is het wettelijk verboden om nog door te rijden. Dat geldt voor alle personenwagenbanden! Uit voorzorg en veiligheid adviseren wij u daarom om uw banden alvast te verwisselen bij een profieldiepte van 2 millimeter. Zo voorkomt u problemen en garandeert u uw eigen veiligheid. Als u niet weet wat de profieldiepte van uw banden is, dan is dat uiteraard geen probleem. AutoProfijt garages controleren de profieldiepte van uw banden altijd voordat deze verwisseld worden. Zo weet u zeker dat uw band wordt verwisseld als het nodig is.

Zomer- en winterbanden wisselen

Winterbanden hebben een andere dikte en een ander profiel waardoor deze in de winter meer grip houden. Dit zorgt voor minder gevaar voor slippen en een kortere remweg op gladde wegen. In de zomer rijden deze winterbanden onzuinig en ook minder goed. Zorg er daarom voor dat u op tijd uw winterbanden laat wisselen voor de zomerbanden. U kunt ook kiezen voor all season banden die u het hele jaar door kunt laten zitten.

Wat kost banden wisselen?

De kosten van nieuwe banden zijn afhankelijk van het type auto dat u heeft. Het vervangen van de banden zelf is geen tijdrovende klus en u ontvangt vooraf een prijsspecificatie, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan.