Bandenspecialist

Het is belangrijk voor uw eigen veiligheid en die van anderen dat uw autobanden in goede staat zijn. Bij elke bandenwissel controleert Hoogervorst Banden uw autobanden nauwkeurig. De conditie van het rubber, de profieldiepte en de bandenspanning moeten 100% in orde zijn. Met de juiste bandenspanning heeft u niet alleen een betere wegligging, maar ook verminderde slijtage en gunstig brandstofverbruik. Heeft u een vraag over uw bandenspanning of profieldiepte? Kom gerust langs bij Hoogervorst Banden of neem contact op. Hoogervorst Banden helpt u graag aan de beste autobanden voor een prijs die binnen uw budget valt. Of u nu zomer-, winter- of all seasonbanden wenst.

Welke autobanden heeft u nodig?

Zomerbanden

Elk seizoen stelt andere eisen aan autobanden. Hoogervorst Banden raadt aan om in het zomerseizoen uw winterbanden te wisselen voor zomerbanden. Met temperaturen boven de 7 graden heeft u met zomerbanden meer grip, een betere wegligging en een korte remweg. Dankzij de hardere rubbersamenstelling hebben zomerbanden een lagere rolweerstand. Dit heeft weer een gunstig effect op het brandstofverbruik. Heeft u winterbanden onder uw auto, dan slijten uw banden sneller bij hogere temperaturen. 

Winterbanden

Winterbanden daarentegen hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Hieronder geeft Hoogervorst Banden 5 redenen om te kiezen voor winterbanden:

  1. Winterbanden voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Hierdoor heeft u een korte remweg en betere ligging in de bochten. 
  2. Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
  3. Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast, u heeft dus bij sneeuw meer grip.
  4. Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen rondom aansprakelijkheid en letselschade.
  5. Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner.

All seasonbanden

Gaat u niet op wintersport? Dan zijn all seasonbanden een goed alternatief. Deze banden zijn praktisch omdat u toch voldoende grip heeft en het hele jaar door uw autobanden niet hoeft te wisselen. Echter, zijn all seasonsbanden geen vervanging van zomer- of winterbanden. Zo hebben all seasonsbanden zachter rubber dan zomerbanden en harder rubber dan winterbanden, wat deze banden voor beide seizoenen niet optimaal maakt. All seasonbanden zijn een prima alternatief voor het wisselvallige Nederlandse klimaat als:

  • U weinig kilometers maakt;
  • U netjes rijdt;
  • U niet afhankelijk bent van de auto.