Zomerbanden

Goede banden zijn essentieel voor uw veiligheid en wegligging. In de winter zijn winterbanden de meest verstandige keuze, maar om ook in de zomer te blijven rijden met winterbanden is geen goed idee. Uw remweg wordt langer door het zachte rubber van een winterband waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Ook verbruikt u meer brandstof dan nodig. Daarnaast zijn zomerbanden er speciaal voor ontwikkeld om u met zon en warmte, maar ook bij ‘normale’ Nederlandse weersomstandigheden van A naar B te brengen.

Wanneer moeten mijn zomerbanden verwisseld worden?

De profieldiepte van een band is standaard 6 tot 7 millimeter. Bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter is het wettelijk verboden om nog door te rijden. Uit voorzorg en veiligheid adviseren wij u daarom om uw banden alvast te verwisselen bij een profieldiepte van 2 millimeter. Zo voorkomt u problemen en garandeert u uw eigen veiligheid. Als u niet weet wat de profieldiepte van uw banden is, dan is dat uiteraard geen probleem. Hoogervorst Banden controleert de profieldiepte van uw banden altijd voordat deze verwisseld worden. Zo weet u zeker dat uw band wordt verwisseld als het nodig is.

Wanneer winterbanden wisselen naar zomerbanden?

Voor het wisselen van seizoensgebonden banden adviseren wij u om tijdig een afspraak te maken. Als richtlijn kunt u de maanden april tot en met september aanhouden voor het rijden met zomerbanden. Overige maanden rijdt u idealiter met winterbanden. Houd het weer ook goed in de gaten, want als u met 7 graden buiten nog rijdt met winterbanden, dan is het wisselen naar zomerbanden ook aan te raden.

Wanneer zomerbanden wisselen naar winterbanden?

Als richtlijn kunt u september aanhouden voor het wisselen van zomerbanden naar winterbanden, en april voor het wisselen van winterbanden naar zomerbanden. Voor het wisselen van seizoensgebonden banden adviseren wij u om tijdig een afspraak te maken.

Profiel zomerbanden

Er is wettelijk geen minimale profieldiepte vastgesteld voor winterbanden. De ANWB adviseert om zomerbanden met een profieldiepte minder dan 2 mm te vervangen door nieuwe zomerbanden. Als u niet weet wat de profieldiepte van uw banden is, dan is dat uiteraard geen probleem. Hoogervorst Banden controleert de profieldiepte van uw banden altijd voordat deze verwisseld worden.

Banden kopen bij AutoProfijt

De kwaliteit van nieuwe banden is van groot belang voor het rijcomfort, rijprestaties en ook voor je veiligheid onderweg. AutoProfijt verkoopt banden van diverse toonaangevende merken, zoals Goodyear, Dunlop en Vredestein. In de webshop van AutoProfijt vindt u alle banden die we verkopen.